Kushners krise

Præsident Donald Trump har i den seneste tid været på udlandsrejse. Hans besøg ved grædemuren i Israel, talen i Saudi-Arabien, en bredside mod at NATO-landene ikke betalte nok og meget mere har været en del af udlandsturen. Trods at han ikke besøgte Rusland, eller at de ikke er medlem af NATO, eller at de ikke er med til G7-topmødet, er det alligevel en sag med dem i fokus, der har ramt de amerikanske medier.

Washington Post har kunnet berette, at Trumps svigersøn og rådgiver, Jared Kushner, på et møde med den russiske ambassadør, Sergey Kislyak, og daværende nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn, diskuterede en opsættelse af en hemmelig og sikker kommunikationslinje mellem Kreml og Trumps transition team.

“Ambassador Sergey Kislyak reported to his superiors in Moscow that Kushner, son-in-law and confidant to then-President-elect Trump, made the proposal during a meeting on Dec. 1 or 2 at Trump Tower, according to intercepts of Russian communications that were reviewed by U.S. officials. Kislyak said Kushner suggested using Russian diplomatic facilities in the United States for the communications.”, skrives der kort inde i artiklen.

At bruge russiske faciliteter var ifølge Washington Post et træk, der skulle sikre samtalerne fra overvågning

Vorherre bevares!

Der er mange underlige ting i det her. For det første er det underligt, at det lige skulle foregå gennem den russiske ambassade.

Lad os antage, at Trump havde en finger med i spillet. Hvorfor bad han så ikke efterretningstjenesterne om at etablere en sådan forbindelse? Stoler han ikke på dem? Han er i hvert fald ikke på fantastisk fod med dem. Det er selvfølgelig ikke sikkert, at Trump havde det(men bare tanken), måske var det svigersønnens egen naivitet og givetvis også inkompetence, der gjorde, at han gjorde, hvad han gjorde. En fyring af Kushner ville være på sin plads, men han er jo svigersøn, og hertil kommer, at det bare er en katastrofe at gøre. Flynn(for hvem, der nu igen får en møgsag i angsigtet) fældes på grund af Rusland, og gør Kushner det også, er det altså to betydelige rådgivere, der ryger på grund af Rusland.

Den erfarne russiske ambassadør dukker op i den slags skandaler. Igen og igen. Endnu en af de mange ting i forhold til Rusland, Trump ikke kan være tjent med.

Skidt ser det fortsat ud – men den dårlige nyhed er, at det ikke er slut endnu. Og kan blive meget, meget værre.

Om Jakob 52 Articles

Jakob Terp-Hansen er redaktør på Uspol.dk og forfatter til Fravalget 2016 om den amerikanske valgkamp. Drev under netop den valgkamp hjemmesiden præsidentvalget.dk og brugt som USA-analytiker i radio og tv. Har dækket dansk politik førhen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*